Kerst met kinderen: 12 tips voor een gezellige kerstvakantie

Kerst met kinderen: tekening van Bundleboon kinderen in winterkleding
Time to read: 1 minutes

December is een gezellige maand - the most wonderful time of the year, toch? We hebben vaak torenhoge verwachtingen en willen er het allerbeste van maken. Het liefst willen we de feestdagen voor de kinderen even magisch laten voelen als alle kerstfilms ons laten geloven. Maar de vraag is: hoe? 

Zeker nu de basisscholen eerder dicht gaan dan normaal kun je behoorlijk wat stress krijgen van een extra lange kerstvakantie thuis met je gezin. Hoe moet je de kleintjes nou entertainen? We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet voor een gezellige kersttijd met het hele gezin.


Bekijk de feestdagen door de ogen van je kind

Misschien zit je er zelf helemaal niet op te wachten, maar voor kinderen is kerst vaak één groot feest: ze kijken hun ogen uit als ze alle lichtjes zien en de prachtige kerstbomen. En dan die blik als ze een cadeautje uitpakken dat ze dolgraag wilden - onbetaalbaar, toch?

Daar kunnen wij nog best wat van leren, daarom is dit ook de belangrijkste tip die we jou mee willen geven: probeer dit jaar als een kind naar de kersttijd te kijken en laat je verrassen door alle mooie momenten. Het hoeft allemaal niet perfect. Gaan de kleintjes nou precies onthouden wat er allemaal onder de kerstboom lag? Nee. Wat ze wel gaan onthouden is extra veel quality time met het gezin. 🥰

Do the style style session

We simplify the shopping experience for kids’ clothing, so that families can spend more time creating meaningful memories instead of browsing in stores.

Do the stylists session

Follow us

#bundleboon