Oh baby, baby: Coronacrisis zorgt voor flinke babyboom

Babyboom door de corona pandemie - Bundleboon Magazine
Time to read: 1 minutes

Je hoeft de afgelopen maanden maar heel eventjes een kijkje te nemen op social media en je ziet ze overal: echo foto's, zwangerschapsaankondigingen, en de zoveelste prachtige pregnancy-shoot op het strand of ergens in het bos. Het lijkt wel alsof de hele wereld opeens zwanger is! (De Instagram wereld in ieder geval...) De coronapandemie heeft in Nederland voor een flinke babyboom gezorgd. 


Babyboom door corona? Experts verwachtten het niet

Seksuologen hadden juist het tegenovergestelde voorspelt: door het algemene gevoel van onzekerheid en stress, elke dag thuis werken in joggingpak en continue op elkaars lip zitten zouden mensen vast minder in de stemming zijn voor een romantisch avondje. Stress heeft namelijk invloed op de hormoonhuishouding, waardoor je mogelijk minder zin hebt. Herkenbaar? Tel daarbij op de financiële problemen die veel mensen tijdens de pandemie ervaren, waardoor experts vanaf het begin ervan uitgingen dat veel stellen hun kinderwens zouden uitstellen. Maar nu weten we: niks is minder waar. 


In de eerste helft van dit jaar zijn er meer kinderen geboren dan in dezelfde periode van 2020. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het om 4.500 kindjes gaat, een flinke stijging dus. Een crisis (zeker met financiële gevolgen) zorgt meestal voor een dipje in geboortecijfers, maar bij de corona pandemie blijkt dit dus niet het geval te zijn. 

 

Do the style style session

We simplify the shopping experience for kids’ clothing, so that families can spend more time creating meaningful memories instead of browsing in stores.

Do the stylists session

Follow us

#bundleboon