DE SEIZOENS SALE IS START GEGAAN! Profiteer NU van kortingen tot wel 30% op geselecteerde items!

Toegevoegd aan winkelmand
  Je hebt items in je winkelmandje
  Je hebt 1 item in je winkelmandje
  Totaal
  Check Out Verder winkelen
  Icon 1 Icon 2 Icon 3 Icon 4 Icon 5 Icon 6 Icon 7

  Uit de community: Het slechtste advies dat jullie kregen als nieuwe ouders

  Het slechtste advies voor nieuwe ouders - Bundleboon Magazine

  Als je kinderen hebt (of er ook maar eentje onderweg is) dan lijkt iedereen het opeens veel beter te weten dan jij. Of je wilt of niet, van alle kanten krijg je advies over wat je wel of niet moet doen met je baby. Want ja, wat weet jij nou eigenlijk, hé? Het is meestal goed bedoeld en aan sommige tips heb je ook echt wat. Maar het goede advies wordt vaak overschaduwd door al het minder goede advies.


  Gelukkig kunnen we er inmiddels wel vaak om lachen, daarom vroegen we via Instagram naar het slechtste advies voor nieuwe ouders dat je ooit hebt gehoord. Dit zijn de reacties uit de Bundleboon Community.


  1. “Slaap wanneer de baby slaapt.” Ik weet niet wie dit heeft bedacht, het klinkt fantastisch, maar dit werkt toch niet? Onmogelijk. 
  2. “De baby laten huilen is goed voor zijn longen.” Serieus? Je wilt dat ik mijn baby laat huilen, niet alleen omdat je denkt dat hij zichzelf altijd kan kalmeren, maar ook omdat zijn lichaam er sterker van wordt? Ik geloof er niks van. Ik heb mijn zoontje nooit ‘s nachts in zijn eentje laten huilen en nu is hij sterk en gezond. Niks aan de hand dus. 
  3. Voor de geboorte zeiden meerdere mensen dat een paar rompertjes in het begin genoeg zijn voor je baby. Hij groeit zo snel, je hebt echt niet veel nodig en je kan toch alles wassen. Nou ja laten we zo zeggen, 4 rompertjes zijn wel genoeg, maar ga niet klagen als je wasmachine dag en nacht draait. 
  4. “Boys will be boys.” Oh? Dus ik moet het maar gewoon accepteren als mijn zoon ruzie maakt en zijn vrienden slaat? Nee. Jongetjes moeten ook leren wat wel en niet mag. 
  5. “Je verwent je baby als je hem te veel aandacht geeft.” Je wilt instinctief je baby oppakken als ‘ie huilt, en daar is ook een reden voor. Ze hebben het nodig en wij als ouders hebben het ook nodig. Hoe kun je je baby verwennen? Zoiets als “te veel knuffelen met je baby” bestaat niet, in my opinion.
  6. “Hoezo heeft je zoon een Frozen rugzak? Die is toch voor meisjes?
  7. Ik vertelde ooit aan een buurvrouw dat ik moeite had met borstvoeding omdat mijn zoontje wel eens kon bijten. Haar reactie? “Bijt hem ook gewoon, in zijn vingertje of zo. Doet ‘m geen pijn en hij leert dat het niet mag.” Sindsdien kijk ik altijd eerst uit het raam voordat ik naar buiten ga zodat ik haar niet tegen kom…
  8. Mijn tante van 70+ werd een keer boos toen mijn dochter haar geen knuffel wilde geven. “Dat is onbeleefd. Leer je kind om te doen wat volwassenen van haar vragen.” Ik legde rustig aan haar uit dat mijn kinderen juist moeten leren om naar hun eigen gevoel te luisteren. Als ze geen knuffel of kusjes wil geven vind ik dat prima, het is haar eigen keuze. 

  Dit waren ze, de slechtste adviezen uit de Bundleboon Community. Zit jouw verhaal ertussen? Houd onze Instagram stories in de gaten - binnenkort komt er weer een leuke vraag aan!

  Icon 1 Icon 2 Icon 3 Icon 4 Icon 5 Icon 6 Icon 7

  Doe de stijlsessie

  Welke stijl omschrijft jouw kind het beste?

  Doorgaan met de stijlsessie

  Blijf op de hoogte van de laatste trends

  Volg ons
  Icon Left Icon Right

  Contact Us

  Got questions?

  Icon 1 Icon 2 Icon 3 Icon 4 Icon 5 Icon 6 Icon 7